Tuesday, March 14, 2017

TIBA TIBA KU RASA TERINGIN..

Assalamualaikum
semalam lepas zohor..
tetiba teringin
sebab rasanya nampak
 sepintas lalu di iklan rancangan tv
terus buka almari didapur ada tepung pulut
ada juga pes pandan
inti memang dah sedia ada dalam peti ais
makanya jadi la kuih puteri mandi ni
inti memang biasa
acik letak sikit je
untuk kurangkan manis
inti kan manis.
terkejut hero bongsu acik
ingat tadi mak baring2 je
tiba2 dah ada kuih katanya.
rezeki la ni dik..jom kita makan.
oklah jumpa lagi in shaa Allah

31 comments:

  1. Alahai untunya anak.
    sedap juga lama x merasa kuih tradisional gini

    ReplyDelete
  2. bestnya acik nih, nmpak kt iklan tv trs buat...
    kalau lah jd mak angkat dana, untung dana hari2 mkn sedap... agak2 teringin je request

    ReplyDelete
  3. jimat air puteri tu mandi .. hehe.

    ReplyDelete
  4. sedap ni, saya pun lama tak buat

    ReplyDelete
  5. Sedap kan Acik...saya pun tengok gambar kuih acik ni rasa teringin tapi nak buat tak boleh lh anak2 xde ni ,takut kena perabiskn sorang pulak nnti.

    ReplyDelete
  6. Saya pun dah rasa teringin tengok kuih acik ni..

    Betul kata kak saniah tu..
    Bila ada anak2 baru sedap makan sebab ada kawan..
    macam acik erna ada geng makan dengan hero bongsu..

    ReplyDelete
  7. Bila keinginan tiba dan kemahuan pun ada, memang tak banyak cerita, jadilah ia... :)

    ReplyDelete
  8. sambil baring-baring, mak buat kuih ye...hehehe.

    ReplyDelete
  9. Inti dia tu mmg buh kat luar ye AE ? Bukan kat dalam mcm kuih koci tu eh...

    Tekak kalau dah teringin mmg boleh jadi mcm magic kekdahnya AE. Nampak mcm tgh baring rupanya bawah tudung saji dah siap kuih sepinggan

    ReplyDelete
  10. Sori acik, itu bukan puteri mandi, itu puteri bergelumang tu. hehehheh... saya pun suka kuih ni tapi kalau saya buat mesti ada air gulanya sikit taklah kering cam acik punya ni...

    ReplyDelete
  11. Salam kak erna..apa kabar?Mmg klu kita dah teringin..mmg lajuuu jer kedapo kan kak...hehe

    ReplyDelete
  12. sodaap tu Acik..puteri mandi ye..sama tak dengan badak berendam ye.he.he..keluasrga nekcik panggil camtu Acik!!

    ReplyDelete
  13. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum, Acik!

    Happy belated birthday ya on Apr 5. Kalau tak beritahu, memanglah tak tahu, Acik. Nombor handphone pun entah ke mana perginya!

    Alahai, Acik! Saya memang teringat-ingat kuih puteri mandi ni dekat 2,3 bulan dah. Asyik-asyik nak buat tapi tak terbuat. Tahulah saya ni pemalas macamanakan! Ish, terliur ni Acik tengok gambar ni. Tak tahan dugaan!

    ReplyDelete
  15. Salam Khamis.Menyinggah bila ada kelapangan. Aduhai acik tgk pic KA pulak rasa teringin. he3

    ReplyDelete
  16. Dah teringat mood puasa dah ni :))

    ReplyDelete
  17. Selamat berpuasa acik..
    Boleh dijadikan juadah iftar ni.

    ReplyDelete
  18. Sedap.. baru-baru ni balik kampung mak buatkan.. puas hati dapat makan.. ;)

    ReplyDelete
  19. Selamat hari raya maaf zahir batin acik erna😙😍

    ReplyDelete
  20. Salam Acik.... Lama tak dengar cerita. Takkan cerita kat FB? Meh le cite kat blog pulak...

    Nampak kuih AE ni teringin ulak nak buat inti

    ReplyDelete